Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Çin Halk Cumhuriyeti Hükümeti arasında 06/04/2012 tarihinde imzalanan "Nükleer Enerjinin Barışçıl Amaçlarla Kullanımına Dair İşbirliği Anlaşması" çerçevesinde Türkiye'de nükleer enerji alanında yetişmiş insan kaynağını geliştirmek amacıyla Harbin Mühendislik Üniversitesi ile “Çin Atom Enerjisi Bursu” (AES-HEU) programı organize edilmiştir.

4 yıldır devam eden AES-HEU Programı kapsamında “Nükleer Enerji Bilimi ve Teknolojisi” alanında yüksek lisans yapmak üzere 2021-2022 eğitim öğretim yılında eğitime başlamak üzere ülkemizden öğrenci seçimi yapılacaktır. İlgili program 3 yıl sürmektedir. Türkiye’de nükleer enerji alanında çalışmak isteyen ve programa kabul alan genç yeteneklere Çin Halk Cumhuriyeti tarafından burs sağlanmaktadır.

İlgili burs çerçevesinde adaylara sağlanacak imkanlar:

• 3 yıl süreyle okul ücretinden muafiyet
• Programa başvuru ücretinden muafiyet
• Konaklama imkanı
• Sağlık sigortası
• Aylık 3000 Yuan cep harçlığı
• Gidiş-dönüş uçak bileti
• Çince dil kursu

Programa başvurabilmek için adaylar;

• En az 2.5 genel not ortalamasına sahip olmalıdır.
• İleri düzeyde İngilizce bilgisine sahip olmalıdır.
• İleri düzeyde Matematik ve Fizik bilgisine sahip olmalıdır.
• Ek 1’de belirtilen bölümlerden mezun olmalıdır.
• En geç Haziran 2021 tarihinde mezun durumunda olmalıdır.
• En fazla 35 yasında olmalıdır.

Programa başvuru yapmak için gerekli belgeler:

1. İngilizce özgeçmiş (pdf formatında)
2. İngilizce lisans transkripti (onaylı ve pdf formatında)
3. İngilizce niyet mektubu (pdf formatında)

Programa başvuru yapmak isteyen adayların, yukarıda belirtilen başvuru belgelerini eksiksiz bir şekilde icc-human-capital@enerji.gov.tr mail adresi üzerinden 19 Şubat 2021 tarihine kadar göndermeleri gerekmektedir. Belirtilen şartlara uygun olarak belge gönderilmemesi halinde başvurular kabul edilemeyecektir. Değerlendirme süreçleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlıgı adına EUAS International ICC koordinatörlüğünde yürütülecektir. Değerlendirme sürecinin ardından sonuçlar, mail yoluyla ilan edilecektir.

Saygılarımızla,
EUAS International ICC